Klantverhaal van Joukje van Roekel

Ik was altijd een fanatieke sporter, ik deed van alles. Totdat ik me steeds slechter begon te voelen en in 2012 me soms alleen in een rolstoel kon voortbewegen De diagnose was fibromyalgie, een aandoening waarbij je chronische pijn hebt in je spieren en bindweefsel, en last hebt van stijfheid en vermoeidheid.

Als ik probeerde te sporten, zelfs bij een fysiotherapeut, ging ik toch over mijn grenzen en werd ik er letterlijk ziek van. Totdat ik bij fit20 Curaçao begon. Karin heeft heel goed geluisterd naar mij en zich ingelezen in wat het betekent als je fibromyalgie hebt. Daarom zijn we heel low profile begonnen, met een heel laag gewicht.

“We voeren het heel langzaam op” zei Karin. En inmiddels zit ik op het startgewicht waar een gemiddelde fit20 beoefenaar mee begint. Maar ik heb er al heel erg veel baat bij. Allereerst dat ik überhaupt kan sporten zonder ziek te worden. Dat is echt al zo’n voordeel voor mij. Verder heb ik meer kracht en ik loop makkelijker de trap op. Ik had altijd last van mijn heupen en kon dan lastig uit de auto stappen. Dat gaat nu veel makkelijker en beter. Ik merk ook dat ik sneller herstel. Een tijdje geleden had ik een kleine terugslag omdat ik was gevallen. Maar het herstel na die val ging veel sneller dan dat voorheen zou gaan. Het helpt me eigenlijk bij heel veel. Ik word gewoon sterker!

Ik kan meer genieten van de gewone dingen, kan veel meer weer gewoon doen. Ik werk (meer uren dan voorheen), maak ook probleemloos meer uren en kan gerust weer even door de stad lopen en daarvan genieten. Oftewel ik kan weer veel meer genieten van mijn leven!

Het mooie is dat ik na de fit20 training nooit spierpijn heb. Nadat ik gevallen was zei Karin meteen “we zetten de gewichten terug”. Daarvoor had ik een keer een beetje last van mijn schouder en ook toen zei ze “we doen een stap terug totdat het goed gaat”. Ik word dus heel goed begeleid, ook nu door een andere trainster dan Karin. Zij bewaken mijn grenzen.

Ik denk dat het verschil ook zit in het feit dat ik een programma volg. Dat had ik zelf nooit kunnen doen. Maar fit20 kan ik altijd blijven doen!

Mijn man vindt dat ik sinds ik de training doe afval en er strakker uitzie. Ook mijn fysiotherapeut merkt het aan mij. Voor mij is dat een leuke bijkomstigheid maar daar gaat het niet om. Ook het feit dat ik vlak voor of tijdens mijn werk kan trainen is een luxe bijkomstigheid. Maar het gaat mij er om wat het voor mijn lijf doet.

Ik raad fit20 aan iedereen aan. De kosten zijn natuurlijk pittig, maar het resultaat is er ook echt naar! Ik ga dan ook flyers neerleggen bij mijn fysiotherapeut.

Joukje van Roekel (49 jaar) HR manager